Leveransinformation

Transportalternativ vid leverans från vår internetbutik

Transportalternativ samt total leveranstid beror på vilken produkt du önskar köpa samt var du bor.

Brev

Skickas direkt till din brevlåda och avser produkter av mindre vikt och volym. När vi skickar varan får du ett kolli-id som kan användas till att spåra försändelsen. Levereras inom 3-5 arbetsdagar.

Postpaket

Skickas till närmaste uthämtningsställe och avser lite större produkter. Levereras inom 2-5 arbetsdagar och aviseras via SMS. Det tar ytterligare en dag om du bor i postnummerområde 62000-62999 eller 83000 och över.

Hemleverans till port eller tomtgräns

Avser större produkter såsom vitvaror och TV-apparater. Leveranstiden är upp till cirka 8 arbetsdagar. Veckan under och efter Black Friday kan innebära något längre leveranstider. Det kan ta ytterligare någon dag om du bor i postnummerområde 62000-62999 eller 83000 och över.

Leverans och tillgänglighet
För att få varorna levererade måste leveransadressen vara möjlig att köra fram till med en vanlig lastbil. Med andra ord måste vägen till adressen vara framkomlig för en sådan lastbil. Därmed kan det eventuellt vara svårt att genomföra leveranser till sommarhus, kolonilotter eller andra platser med mindre framkomliga förhållanden.

Inte hemma när leverans sker
Du måste vara anträffbar på telefon dagen innan leverans för bokning och ca 30 minuter innan leverans. Annars skjuts leveransen upp till nästa tillfälle.

Leverans till icke brofasta öar
Vid leverans till öar utan fasta broar kan du behöva räkna med extra leveranstid eftersom varan endast kan levereras till färjeläget av chaufför.

Mottagarens ansvar
Du måste vara hemma under hela det överenskomna tidsintervallet och vara behjälplig med att bära om situationen kräver det.
Du ska vara kontaktbar på det telefonnummer som du har angett.
Du ska i god tid informera om sådant som kan påverka leveransen, t.ex. svårframkomlig väg.

Detta ingår INTE
Inbärning och avemballering.
Leverans sker så långt som lagligt farbar väg finns

Hemleverans inkl. uppbärning

För dig som önskar hjälp med att bära in produkterna i bostaden och möjligheten att köpa till våra installationstjänster. Vi levererar dina varor in i valfritt rum. Ge oss i förtid information om sådant som kan påverka leveransen och undanröj eventuella hinder för leverans och uppbärning. Glöm inte att skydda ditt golv. Chaufförerna tar inte av sig skorna enligt arbetsmiljösäkerhet. Var även uppmärksam på att produkter som ansluts till vatten kan innehålla spår av vatten i maskin och emballage. Din order måste vara fullt betald innan avtalad leveranstid och att du måste vara på plats för att ta emot varorna. Du kan komma att behöva visa legitimation. Avbokning ska ske senast tre dagar innan avtalad tid. Kan leverans inte utföras till följd av att att hinder föreligger i bostaden, alternativt att avbokning sker för sent, återfås inte fraktkostnaden.

På vissa postnummer har vi endast en chaufför i bilen och du som kund behöver vara behjälplig med uppbärningen. På vissa postnummer är inte installation och/eller uppbärning möjligt.

Avbeställning

El-fynd arbetar alltid för att minimera leveranstiderna och ofta behandlas din beställning av oss direkt efter att du har genomfört ditt köp. På grund av den korta leveranstiden är det därför inte alltid möjligt att göra en avbeställning efter lagd order. Däremot har du möjlighet att returnera din försändelse till oss direkt hos ditt ombud, när du har mottagit din försändelse.